Selecteer een pagina

Nieuw doel: één boek per week!

Na mijn inschrijving bij de KvK heb ik mijzelf een aantal doelen gesteld. Een daarvan is het lezen van 52 boeken in 1 jaar. De komende periode ga één boek per week lezen. Ik heb geen samengestelde lijst van 52 boeken, maar de boeken die ik wil lezen zullen voornamelijk gerelateerd zijn aan (online) marketing, business en psychologie.

Waarom 52 boeken in 1 jaar?

Voornamelijk voor mijn eigen persoonlijke groei. Ik lees dagelijks blogs en artikelen, maar ik merkte dat ik de laatste jaren (te) weinig boeken lees. Tijdens vakanties las ik geregeld een boek, maar daar bleef het dan ook bij. Totdat ik vorige week een interessant artikel las over Bill Gates. Om nieuwe kennis op te doen geeft Bill Gates aan dat hij geregeld interessante plekken bezoekt, diverse wetenschappers spreekt en veel online lezingen bekijkt.

“Bill Gates: But reading is still the main way that I both learn new things and test my understanding.”

Bill Gates leest 50 boeken per jaar!

Wow, was de eerste gedachte die bij mij opkwam toen ik dit las. Het was nooit in mij opgekomen om zoveel boeken per jaar te lezen. Ik weet niet of hij 2 weken per jaar vakantie neemt (en dan geen boeken leest), maar 50 klonk in eerste instantie enorm indrukwekkend. Na deze bevinding ging ik verder zoeken op Google en kwam ik al snel meer mensen tegen die 50 boeken of meer per jaar lezen. Als zij het kunnen, dan kan ik het ook. Tijd om uit mijn comfortzone te komen!

“If it doesn’t scare you, you’re probably not dreaming big enough. “

De komende periode zal ik jullie op de hoogte houden over de voortgang van mijn challenge! Heb je een leuke boek suggestie of ervaring met het lezen van 52 boeken in 1 jaar? Reageer dan onder dit artikel!