Selecteer een pagina

Over Vincent

Als freelance Growth Hacker help ik bedrijven om het maximale uit hun online marketingactiviteiten te halen: van digitale strategie tot uitvoering.

Hoe het allemaal begon in 2005

Meer dan 18 jaar geleden bezocht ik voor het eerst een website, mijn vader had toen namelijk net een nieuwe computer gekocht. Het leek net alsof er toen een hele nieuwe wereld voor me openging. Een aantal jaar later bouwde ik mijn eerste website in 2005 samen met een klasgenoot tijdens de middelbare school.

Vlak daarna leende ik geregeld de (VHS) videocamera van mijn ouders om mijn vrienden te filmen tijdens het skate- en snowboarden. In deze periode was ik geregeld tot in de late uurtjes bezig met het editen van video’s, welke ik vervolgens op Youtube uploadde.

Mijn fascinatie voor het internet is gebleven en ik heb nu 18 jaar later van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Achtergrond en werkervaring binnen online marketing

Voordat ik aan de slag ging als freelance online marketeer heb ik 3,5 jaar ervaring opgedaan als online marketeer in vast dienstverband.  Tijdens deze periode was ik verantwoordelijk voor de online marketing van diverse merken.

Voornamelijk op het gebied van websites (ontwikkeling en optimalisatie), social media en content marketing. Dit heb ik gedaan voor andere Tilburg University, Douwe Egberts, Pickwick, SENSEO® en L’OR ESPRESSO.

Carrièreswitch in 2017: aan de slag als freelance online marketeer

Na diverse gesprekken met recruiters, freelancers en vrienden besloot ik om aan de slag te gaan als freelance online marketeer. 

Ik wilde altijd al een keer voor mijzelf beginnen en dit voelde als een goed moment om eindelijk de stap naar het ondernemerschap te maken. Het werken aan projecten met een korte doorlooptijd sprak mij enorm aan. Verder klonk het werken voor afwisselende opdrachtgevers ook als een enorm leuke uitdaging.

In de zomer van 2017 starte ik als freelance online marketeer en dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds met enorm veel plezier voor diverse opdrachtgevers.

 

Wat doe ik in mijn vrije tijd?

Nu je mij iets beter hebt leren kennen ben je vast benieuwd wat ik verder doe in mijn vrije tijd. Als ik niet aan het werk ben dan is het goed mogelijk dat je mij in het weekend voorbij ziet rijden in mijn Volkswagen T2 camper uit 1976 of dat je mij doordeweeks in Utrecht tegenkomt in de sportschool.

Een kort lijstje om mij nog beter te leren kennen

  • Ik ben in Nederland geboren, maar mijn ouders komen allebei uit Indonesië.
  • Sinds 2017 ben ik bewust bezig met zelfontwikkeling en lees ik geregeld boeken. Zo las ik 48 boeken in 2017. 
  • Ik hou van reizen (net als de meeste millenials…). Op dit moment heb ik meer dan 25 landen bezocht.
  • In 2017 beklom ik in Bolivia voor het eerst een berg die hoger was dan 6.000 meter.
  • Van jongs af aan ben ik al gek op oldtimers, mijn eerste scooter was een Vespa uit de jaren 80 en mijn eerste auto een Volkswagen Kever uit 1968.
  • Ik heb een zwak voor chips (mijn favoriete chips is Croky Bolognese)