Selecteer een pagina

Tijd voor een nieuw avontuur en een volgende carrièrestap!

Vanaf 4 juli 2017 ben ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder mijn eigen naam: Vincent van Es. Na een aantal jaar te hebben gewerkt als online marketeer voor o.a. Jacobs Douwe Egberts en Tilburg University, heb ik besloten om voor mezelf te beginnen als interim online marketeer. In de toekomst zal ik mij voornamelijk focussen op: content marketing, social media en het ontwikkelen van websites.


Hoe werkt het inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

In deze blogpost deel ik mijn ervaring. Na het uitwerken van een mooi idee of plan zal elke ondernemer eraan moeten geloven, het inschrijven bij de KvK. Voor mij voelde het inschrijven bij de KvK ook als een mijlpaal, hoewel ik via vrienden en kennissen hoorde dat het niet heel veel voorstelt.

Voordat je je bedrijf gaat inschrijven bij de KvK dien je een bedrijfsnaam te verzinnen en te controleren of deze niet al in gebruik is. Het controleren van een bedrijfsnaam gaat heel eenvoudig via de website van de KvK. Omdat ik mijzelf in de toekomst wil neerzetten als online marketing expert heb ik besloten om aan de slag te gaan onder mijn eigen naam: Vincent van Es. Na het bedenken van je bedrijfsnaam (en ondernemingsplan) ben je klaar om een afspraak te maken bij de KvK.


Het maken van een afspraak bij de KvK is erg eenvoudig

Je vult via de KvK website binnen 10 minuten het digitale formulier in en je maakt vervolgens een afspraak bij een KvK kantoor bij jou in de buurt. Bij mij verliep het als volgt: op maandagavond 3 juli vulde ik het digitale formulier in en op dinsdagochtend 4 juli zat ik op het kantoor bij de KvK. Ik ben zelf langs gegaan bij het kantoor in Den Haag. Tijdens de afspraak werd ik erg vriendelijk geholpen en liep ik met een medewerkster mijn digitale invulformulier door en controleerde ze of ik alles goed had ingevuld. De KvK wil graag een indicatie van je jaarlijkse omzet, maar verder hoefde ik geen ondernemingsplan voor te leggen. Binnen 25 minuten was alles rond, stond ik ingeschreven bij de KvK en was er een btw-nummer voor mij aangemaakt.

De kosten voor het inschrijven van je bedrijf

Vervolgens dien je €50 af te rekenen aan inschrijfkosten en krijg je de mogelijkheid om voor €15 een uittreksel te laten uitdraaien. Indien je het uittreksel niet direct nodig hebt dan kan je hem ook voor €7,50 digitaal aanvragen. Deze optie heb ikzelf gekozen.

Vincent van Es met Macbook Pro foto

Vervolgens is alles rond en sta je buiten als ondernemer

Zelf ervaarde ik het proces enorm eenvoudig en erg laagdrempelig. Verwacht geen feestelijk onthaal bij de KvK, maar met een beetje geluk wordt je net als ik geholpen door een vriendelijke medewerker die al je vragen beantwoordt en je vervolgens heel veel succes wenst met je eigen bedrijf.